© Artı Medyam 2022

Ankara BİNYAR'dan Örnek Hareket

Ankara BİNYAR, 12.12 Bingöllüler Günü münasebetiyle düzenleyeceği organizasyonda yeni düzenleme yaptı ve eğlence programını iptal edip, hemşehri buluşmasıyla sadeleştirdi.

2012 yılından bu yana dünyanın her yerindeki Bingöllüler tarafından çeşitli organizasyon ve eğlenceler ile kutlanan 12.12 Dünya Bingöllüler Günü için geri sayım başladı. Bu kapsamda bu yıla özel kutlama organizasyonu hazırlayan Ankara BİNYAR, Filistin'de yaşanan katliamdan dolayı bu yıl kutlama yapmama kararı aldı.

Kararı duyuran Ankara BİNYAR Derneği Başkanvekili Faysal Karahan; “7 Ekim'den bu yana İsrail'in Filistin'e karşı yürüttüğü bilinçli ve sistematik katliam ve bu katliamın halkımız ve dünya halkları üzerindeki tesirini de göz önünde bulundurarak bu yıl ki kutlamalardan vazgeçtik. Her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş kapsamlı bir organizasyon hazırlık ve planımız çok önceden yapılmıştı. Ancak yaşanan ve tüm dünyanın vicdanını derinden etkileyen bu olay karşısında Bingöl gibi hem İslami hassasiyeti üst düzey olan hem de Filistin ve Mescidi Aksa'yı tabiri caizse “düşlerinde yaşayan” bir şehrin temsilcisi olarak büyük çaplı bir eğlence programının doğru olmayacağını düşündük. Yönetim Kurulumuzla yaptığımız toplantılar sonucu, tüm üyelerimizin de desteği ile yapılan plan ve organizasyonları iptal etme kararı aldık.”

DERNEK BİNASINDA HEMŞERİLERLE BULUŞMA OLACAK

Karahan, 12.12 Dünya Bingöllüler Günü etkinliklerinin memleketlerinden uzakta yaşayan Bingöllüler için kültürel özlemlerini giderme aracı olduğuna dikkat çekerek, Ankara BİNYAR Derneği olarak bu yıl dernek binasında bir araya gelineceğini ve hemşeriler arasında sade bir şekilde, hasbihal havasında bir etkinlik düzenleneceğini söyledi.

Karahan açıklamasının sonunda: “12.12.2023 Salı akşamı saat 19.00'da Kızılay Mh. Menekşe Sok. Orkide Apt. Kat:3 No:8 A/13 Çankaya/Ankara adresinde yapılacak etkinliğe de bu tarihte Ankara'da olan tüm hemşerilerimizi birlikte bir çay içmeye, sohbet edip Bingöl'ün güzelliklerini yad etmeye davet ediyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER