© Artı Medyam 2022

Bingöl’de Zaza FC Kuruluyor

İngiltere’nin başkenti Londra’da Ömer Baraç tarafından 2018 yılında kurulan Zaza FC London, Bingöl’de de şube açmak için resmi başvurularını yaptı.

 

İngiltere’nin başkenti Londra’da Ömer Baraç tarafından 2018 yılında kurulan Zaza FC London, Bingöl’de de şube açmak için resmi başvurularını yaptı.

Londra merkezli olarak kurulacak olan kulüpte Başkanlığı yine Baraç yürütecek. Kulübün kuruluş çalışmalarını tamamlayan kulüp Avukatı Veysel Beltekin, Sportif direktörler Mahir Akalan ve Mutalip Baylas, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali ekber Alimoğlu’nu ziyaret ederek kulübün kuruluş süreci ve ilerleyen dönemlerdeki projeleri hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

“Amacımız Türkiye’nin Her Yerine Yayılan Bir Akademi”

Sadece Bingöl ya da Londra ile sınırlı kalmak istemediklerini söyleyen kulüp başkanı Ömer Baraç, “Amacımız Zaza Fc Akademisi oluşturup bunu Türkiye’nin her yerine yaymaktır. Londra merkezli olmak üzere Türkiye’nin her yerine şube açmak, ülkemizin her yerindeki gençlerimize dokunmak istiyoruz. 2017 yılında başvurup 2020 yılında tescil ettiğimiz Zaza FC ismi ile önemli bir marka haline gelmeyi hedefliyoruz. Ülkemizin gençlerini kurumsallaşmış, profesyonelce idare edilen bir akademi ile tanıştırmak istiyoruz. Altınordu, Gençlerbirliği, Ajax, Benfica gibi altyapısı ile dünyada isim yapmış kulüplerin çalışmalarını detaylı bir şekilde inceledik. Biz de adımlarımızı bu doğrultuda atıp gelecekte ülke futbolu için önemli bir akademi olmayı hedefliyoruz.”dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER